A POI-k használata során (lásd: POI) nem csak létrehozhatunk, hanem törölhetünk is POI-kat a nyilvántartásunkból. A POI-k törlése során azok elüször inaktív státuszba kerülnek, és bár a térképen és a POI menüben nem látszanak, de az Inaktív POI-k kezelése funkcióban újra aktiválhatók - vagy véglegesen törölhetők.
Az inaktív POI-k csoportok kezelését a Rendszer menüben találjuk (POI). A beállításokat az alábbi ablakban végezhetjük el:
A listában a korábban inaktivált POI-kat találjuk. A Művelet beállítása oszlopban megadhatjuk, hogy az egyes POI-kkal mi a szándékunk: újra aktiváljuk vagy véglegesen töröljük őket. A műveletek egyszerre több POI-n is beállíthatók, majd a Műveletek végrehajtása gombbal elvégezhetők.
Véglegesen törölt POI már nem állítható vissza, hacsak korábban nem történt olyan POI export, amiben szerepelt.