Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


knowledgebase:sat-systems

Műholdak és műholdrendszerek

Wifi alapú helymeghatározás

A mai informatikai és távközlési eszközeinknek köszönhetően természetes módon, napi rendszerességgel használjuk ezek helymeghatározási szolgáltatásait. A legismertebb helymeghatározó rendszer a GPS. A GPS rendszerben a készülékünk helyét (mobiltelefon, számítógép, nyomkövető készülék stb.) műholdak segítségével határozzuk meg. Ennek alapja a készülékünk és a műholdak közti kommunikáció, adatszolgáltatás – feltétel viszont, hogy készülékünk „lássa” a műholdakat, közöttük ne legyen a rádióhullámokat zavaró, kioltó közeg.

Tovább...

2021/12/14 10:43

A műholdas helymeghatározás

A globális navigációs műholdrendszer (Global Navigational Satellite System – GNSS) a helymeghatározás, a navigáció és az időmeghatározás feladatainak megoldását hivatott szolgálni mesterséges holdak segítségével.

Tovább...

2021/02/28 13:56

Geokód, geokódolás

A geokód valamely terület vagy területfüggő objektum esetleg objektumcsoport azonosítója, mely lehetővé teszi a kapcsolatot a területek vagy objektumok és a hozzájuk kötődő tulajdonság értékek között.

Tovább...

2021/02/28 13:56
Ön beleegyezik abba, hogy a weboldal az optimális működéséhez szükséges adatokat tárolja az Ön jelenleg használt eszközén (sütik). Egyben kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat - ha mégsem, kérjük, hagyja el a weboldalt.