Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


devices:manual:destruction

Üzemen kívül helyezés


A készülék kidobása, megsemmisítése

Ha úgy dönt, hogy a készüléket a továbbiakban már nem használja, semmiképpen ne dobja ki a háztartási hulladékokkal. A készülék összetett szerkezet, és részei különböző mértékben járulnak hozzá a környezetben okozott problémákhoz.

  • A készülékben nyomtatott áramköri lap található, amely rézből készül, epoxi- gyanta alapú lapra, amely helyenként arannyal van bevonva. Gallium-arzenid, antimon, berillium, brómozott lángállók, kadmium, ólom, nikkel, palládium, ezüst, tantál és cink felhasználásával készül, melyek közül a lángálló anyagok és az ólom a legveszélyesebbek a környezetre.
  • Az akkumulátor elkészítéséhez rezet, kadmiumot, nikkelt és cinket használtak fel.
  • A borítás polikarbonát műanyagból készült, amelyet nehéz újra hasznosítani, anyaga a környezetre fokozottan veszélyes brómozott lángállókat is tartalmazhat.
  • A töltő kábel főleg műanyaggal bevont rézdrótokat tartalmaz, de jelen lehet benne arany, kadmium és brómozott lángálló is.

Szakszerűtlen kezelés esetén a fenti anyagok több-kevesebb mértékben, de károsítják a környezetet. Ezért, ha beszünteti használatát, a készüléket elektronikai típusú hulladékként kezelve, egy erre szakosodott hulladékkezelőnek adja át, vagy ilyen jellegű hulladékok gyűjtésére kihelyezett tartályban helyezze el.

A csomagolás megsemmisítése

A készülék csomagolása (doboz és belső csomagoló anyagok) papír és különböző műanyagok felhasználásával készült. A doboz papír, a készüléket védő belső tömítő idom és tasakok műanyag hulladékként kezelendők.

Ön beleegyezik abba, hogy a weboldal az optimális működéséhez szükséges adatokat tárolja az Ön jelenleg használt eszközén (sütik). Egyben kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat - ha mégsem, kérjük, hagyja el a weboldalt.