Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


devices:manual:maintenance-and-repair

Hibaelhárítás és javítás


A készülékek biztonságos használatának feltételei

Információk tartós egészségügyi problémákkal vagy fogyatékkal élők számára

 • A készülékek rádiófrekvenciás energiát hoznak létre és sugároznak, amely rendeltetésszerű használat mellett is zavarhatja egyes orvosi eszközök működését.
 • Burkolatuk műanyagból vagy fémből készült, melynek jelenleg nincs ismert egészségügyi kockázata (pl. mérgező vagy allergén hatás).

A termékek műszaki élettartama

 • Ha a készülék akkumulátort tartalmaz, annak élettartama általában kb. 3 év.
 • Ha azt tapasztalja, hogy a működési időtartam jelentősen lecsökken, a hibás működés elkerülése érdekében minél hamarabb cseréltesse ki az akkumulátort.
 • Az akkumulátor cseréjét szakszervizben végeztesse – az ezzel kapcsolatos információkért forduljon a termékek forgalmazójához.

Rendeltetésszerű használat mellett előforduló lehetséges problémák

 • A készülékek burkolatának repedése, törése vagy deformálódása hámsérülést okozhat vagy sebet ejthet használója kezén.
 • Korlátozások a termékek használatára vonatkozóan
 • A termékeket ne használja víz alatt és ne tegye ki erős vízsugár hatásának, illetve nagyfokú rázkódásnak.

Karbantartás

 • A termékek műszaki jellegű, rendszeres karbantartást nem igényelnek.
 • Tisztítás előtt válassza le a készüléket a töltőről. A tisztításhoz ne használjon maró hatású szereket, se vágó- vagy csiszoló eszközöket.

Üzemen kívül helyezés

 • A termékek káros, mérgező anyagokat nem tartalmaznak.
 • Belső alkatrészeik, külső borításuk és tartozékaik nem, vagy csak lassan lebomló anyagokból készültek – ezekkel kapcsolatban az ennek megfelelő hulladékkezelési eljárást kell alkalmazni.


Problémák azonosítása és lehetséges megoldásuk

Hibajelenség Lehetséges ok Megoldás
A készülék nem kapcsol be vagy bekapcsolás után azonnal kikapcsol. Valószínűleg lemerült az akkumulátor. Töltse fel az akkumulátort.
Nem működnek a telefonhívások és/vagy a készülék és a telefon közti SMS kommunikáció. Nincs GSM kapcsolat. Ellenőrizze a GSM kapcsolat erősségét. Ha a led folyamatos sárga fénnyel világít, akkor nincs kapcsolat a szolgáltató hálózatával. Lehet, hogy leárnyékolt területen tartózkodik – váltson pozíciót.
Meghibásodott a SIM kártya vagy érintkezési hiba van. Vegye ki a SIM kártyát, esetleg tisztítsa meg puha radírral vagy egy érintő ceruzával és helyezze vissza. Ha ezután sem működik, teszteltesse le szakemberrel (pl. egy mobilszolgáltató képviseleténél).
Nem működnek a telefonos alkalmazás szolgáltatásai. A készüléken, a telefonján vagy egyiken sem működik GPS műholdas és/vagy GSM/Wifi kapcsolat. Ellenőrizze a GPS, GSM és wifi kapcsolatot. Ha a led folyamatos sárga vagy kék fénnyel világít, akkor nincs műholdas és/vagy mobilszolgáltató kapcsolat. Ellenőrizze telefonján a wifi kapcsolatot is. Keressen olyan helyet, amit nem árnyékolnak le fák, épületek vagy egyéb tereptárgyak, illetve olyan helyet, ahol a jelerősség magasabb.
Szolgáltatói rendszerhiba Ha a fentiekben nem talál problémát, lehetséges, hogy a telefonos alkalmazás szolgáltatójánál lépett fel valamilyen rendszerhiba.
APN beállítási hiba Ellenőrizze a nyomkövető készülék APN beállításait.
A készülék nem válaszol az SMS parancsokra Lehet, hogy nem megfelelő SIM kártya van a készülékben. A készülék helyes működéséhez hanghívással, SMS és GPRS adatforgalommal rendelkező kártya szükséges.
Az SMS mód működik, de az alkalmazás nem. Lehet, hogy a készülék alvó módban van. Ellenőrizze a készülék üzemmódját. Például: küldjön felébresztési SMS üzenetet a készüléknek (lásd: 5. fejezet).


Hibafeltárás és garanciális javítás

Amennyiben a fentiek alapján tudja a hibát azonosítani vagy az ajánlott megoldás nem vezet eredményre, forduljon a készülék forgalmazójához:

Kapcsolat

Flexcom Kommunikációs Kft
2151 Fót, Szent Imre u. 94. HUNGARY
Email: info@nyomkovetes.net
Webáruház: https://nyomkovetes.net

Iroda
2151 Fót, Keleti Márton u. 21. HUNGARY
Telefon: +36 1 769 1005
Mobil 1: +36 70 3333 525
Mobil 2: +36 70 3333 527
Telefon ügyelet: (hétfő–csütörtök) 9.00–15.00

 

A jótállási időn belül - ha nem sérültek a jótállás feltételei – a forgalmazó gondoskodik a meghibásodás okának szakszerű feltárásáról, a hiba javításáról vagy a készülék cseréjéről.

Ön beleegyezik abba, hogy a weboldal az optimális működéséhez szükséges adatokat tárolja az Ön jelenleg használt eszközén (sütik). Egyben kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat - ha mégsem, kérjük, hagyja el a weboldalt.