Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


devices:manufacturers:coban:area:car:tk105:manual:method-of-use

A használat módja


A készüléket SIM kártya behelyezés, majd SMS-ek vagy mobiltelefonos, illetve számítógépes alkalmazás útján történt beállítás után csatlakoztatjuk a jármű elektromos rendszeréhez. Bekapcsolás után a GPS vevő és a SIM kártya segítségével automatikusan kapcsolódik a GPS és GSM hálózatokhoz (amennyiben azok elérhetők) és megkezdi a pozíció adatok gyűjtését, melyeket SMS-ek vagy internetes alkalmazás használatával kérdezhetünk le.

Ahhoz, hogy a készülék szolgáltatásait kihasználhassuk – hasonlóan, mint a mobiltelefonok esetében – SIM kártya szükséges. A készülék a mobilszolgáltató hálózatán a SIM kártya segítségével, SMS-ek útján vagy a mobiltelefonos, illetve számítógépes alkalmazásokkal kommunikál.

A SIM kártya behelyezése és az akkumulátor feltöltése vagy a járműre csatlakoztatás után alkalmazás vagy SMS-ek küldésével elvégezhetjük a szükséges beállításokat (pl. a készülék azonosító megnevezésének megadása, GPS pozíció adatok küldésének gyakorisága stb.).

Bekapcsolt állapotban

  • A készülék folyamatosan regisztrálja pozíció adatait, melyek limitált szinten SMS parancsokkal lekérdezhetők.
  • Szoftver előfizetés megléte esetén a készülék a pozíció adatokat beküldi a szoftverszolgáltató központjába – ezek feldolgozott eredményét (pl. térképes útvonal megjelenítés, útvonal események listája, valós idejű nyomkövetés) – a telefonos vagy számítógépes alkalmazásban tekinthetjük meg.

A forgalmazó által a készülékhez biztosított, előfizetéses rendszerben használható szoftver nagy mértékben kiszélesíti a készülék szolgáltatásainak körét. Ezek a bővítmények kizárólag a mobiltelefonos vagy számítógépes alkalmazásban érhetők el.

A készülék üzembehelyezésével, használatával, karbantartásával és üzemen kívül helyezésével kapcsolatban a dokumentáció további fejezeteiben találhat részletes információkat.

Ön beleegyezik abba, hogy a weboldal az optimális működéséhez szükséges adatokat tárolja az Ön jelenleg használt eszközén (sütik). Egyben kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat - ha mégsem, kérjük, hagyja el a weboldalt.