Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


faq:questions:what-is-online-tracking

Mit jelent az online nyomkövetés?

Online - vagy más szóval valós idejű - nyomkövető rendszerek esetében — mint, amilyen a nyomkovetes.net is — a gépjárműben, táskában, csomagban, nyakörvön stb. elhelyezett központi egység valós időben küldi be a pozícióra vonatkozó adatokat a központi szervernek.

Ilyenkor a készülékben található SIM kártya GPRS (internetes adatforgalom) kapcsolaton keresztül juttatja el a központi szervernek az adatokat. Az offline követő rendszereknél ezzel szemben, a központi egység nincs kapcsolatban a szerverrel. Általában egy memóriakártyára gyűjti az adatokat, és a gépjármű üzemeltetőjének minden alkalommal szét kell szednie a nyomkövető készüléket, ki kell vennie a memóriakártyát és egy program segítségével utólag töltheti fel az eltárolt adatokat egy térképes szoftverre. Az ilyen eszközök ugyan általában havidíj nélkül üzemeltethetőek, nem teszik lehetővé a gépjármű valós idejű követését.

Ön beleegyezik abba, hogy a weboldal az optimális működéséhez szükséges adatokat tárolja az Ön jelenleg használt eszközén (sütik). Egyben kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat - ha mégsem, kérjük, hagyja el a weboldalt.