Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


knowledgebase:casestudies:new-fb222

Saját fejlesztésű kerékpár nyomkövető készülékünk: a Flexcom FB222

Az elmúlt évek felmérései szerint hazánkban a lakosság 35%-a hetente legalább egyszer kerékpárra ül. Többségük ezt közlekedési okból, kisebb részük sportolás, szórakozás céljából teszi. A lakosság negyede biciklivel megy munkába, bevásárolni vagy ügyeket intézni. A budapestiek 7, a vidékiek 24 százaléka naponta kerékpározik – és ezek a számok folyamatosan növekednek.

Lopás

Azonban minden jónak megvannak a maga árnyoldalai. A kerékpározási kedvvel együtt növekszik a biciklik – és sajnos, ezzel együtt a lopások száma is. Évente mintegy 10-11 ezer kerékpárlopás történik és ez minden évben 15%-kal nő – és ez csak a bejelentett esetek száma, a valóságban ennél jóval több lehet.

Kerékpár forgalom

A lopások által okozott kár minden évben egyre nagyobb, számítások szerint mértéke meghaladja az 500 millió (!) forintot évente – ez átlagosan 50 000 FT lopásonként. De nem csak a közvetlen kárértékről van szó: ha ellopják a bringát, akkor felborulhat a program, nem jut el a munkába, a boltba vagy le kell mondania sport vagy kiránduló programjáról. Mindehhez társul még az utánajárás, rendőrségi ügyintézés nyűge – a megtalálás esélye pedig nem túl nagy (20% körüli).

Mi a megoldás?

Mint minden baj esetében, itt is az a legjobb, ha meg sem történik. A megelőzés sok kellemetlenségtől kímélheti meg Önt – ha pedig mégis bekövetkezett, legyen lehetősége a helyzet gyors és hatékony kezelésére.

Természetesen nem őrizheti kerékpárját a nap 24 órájában és a kutyát sem kötheti hozzá állandóan. De nem is kell!

FB222 Próbálja ki saját fejlesztésű és gyártású kerékpár nyomkövető készülékünket, a Flexcom FB222-t!

A készülék használata egyszerű, hiszen beüzemelve, használatra készen adjuk át – Önnek csak fel kell szerelnie a tőlünk kapott speciális biztonsági csavarokkal a kulacstartó alá. Saját akkumulátora 30 napig kitart és ha lemerült, úgy lehet feltölteni, mint a mobiltelefont – és ehhez még csak le sem kell szerelni.

Beszerelés

Mi történik, ha elmozdítják a kerékpárt vagy babrálnak a készülékkel?

Az FB222 bármilyen, őt ért külső behatás vagy a kerékpár elmozdulása esetén riasztást küld az Ön mobiltelefonjára – így azonnal intézkedhet. Ha mégsem tudja megakadályozni a lopást, akkor sincs nagy baj: a készülék folyamatosan küldi központunkba a kerékpár pozíció adatait, melyek alapján Ön valós időben telefonján, térképen megjelenítve követheti annak mozgását, útvonalát. Sőt: ezt utólag is bármikor megjelenítheti, így akár órákkal vagy napokkal az esemény után is megtalálhatja kerékpárját vagy pontos útmutatást adhat a rendőröknek.

Nincs elrejtve, leszerelhető!

Bár a kulacstartó alatt nincs szem előtt, de azért megtalálható – már ha valaki tudja, hogy van mit keresni.

Csak ekkora… Csak ekkora…

Viszont leszerelni csak azzal a kulccsal lehet, amit Ön tőlünk kapott a készülékkel. Masszív víz- és ütésálló fém burkolattal készült, nem könnyű se le, se szétverni. Persze egy vésőnek vagy légkalapácsnak nem sokáig áll ellen – de hát ez mind idő és zaj! Közben pedig megy a riasztás…

Mire használható még a készülék?

Az FB222 működésének lényege az érzékelés, adatgyűjtés, adattárolás és feldolgozás. Mindezt a háttérben vele együttműködő szoftver szolgáltatásunk segítségével végzi el – az eredmény pedig nem csak a bűnüldözésben használható fel. Ha Ön például sportolási célból kerékpározik, a készülék és a telefonján futó alkalmazásunk segítségével folyamatosan, térképen követheti vagy utólag megtekintheti útvonalát, az ehhez kapcsolódó részletes szöveges és grafikus kimutatásokkal, diagramokkal: mikor merre ment, milyen sebességgel és mennyi idő alatt milyen távot tett meg, mikor és hol állt meg, milyen magasra sikerült feltekernie a hegyoldalon stb…

Jó hír profiknak!

A készülék a mobiltelefonos hálózatok segítségével kommunikál központunkkal, ehhez ugyanúgy SIM kártyát használ, mint az Ön telefonja. A kártya be van építve, nem lehet kívülről hozzáférni, házilag nem cserélhető – viszont a világ bármely országában működik, tehát akár külföldi túrát is tervezhet vele. A készüléket elsősorban kerékpár tulajdonosok számára fejlesztettük ki, de mérete és funkciói tökéletesen alkalmassá teszik más járművek, személyek vagy csomagok követésére is.

Magyar nyomkövető szoftver extra funkciókkal

Az FB222 mögött erős szoftveres támogatás áll. A magyar nyelvű, általunk fejlesztett szoftver lehetővé teszi, hogy asztali számítógépen vagy mobiltelefonon is elérhető alkalmazással kommunikáljunk a nyomkövető készülékkel. Így egy térképes felületen valós időben követhetjük a kerékpár megtett útját, és akár hónapokra visszamenőleg is megnézhetjük a bejárt útvonalakat és az ezekhez kapcsolódó adatokat.

Információk a vásárláshoz

Az FB222 kerékpár GPS nyomkövetőt csomagban lehet megrendelni weboldalunkról. Ennek tartalma:

  • FB222 nyomkövető készülék beépített, egész világon használható SIM kártyával,
  • töltő és töltőkábel,
  • biztonsági csavarok és csavarkulcs(fej),
  • 1 év előfizetés a magyar nyelvű szoftverre, asztali gépre és mobiltelefonra (évente megújítható)

A készüléket beállítva, használatra készen adjuk át. A folyamatos nyomkövetéshez számítógépes vagy mobiltelefonos internetkapcsolat szükséges. A készüléket önmagában nem árusítjuk, kizárólag az általunk biztosított internetes SIM-kártyával és nyomkövető szolgáltatással együtt vásárolható meg. Az egy év letelte után a SIM-kártya és a szoftver előfizetés megújítási díja: bruttó 15.000 Ft/év. A szolgáltatásra történő előfizetéshez az ehhez kapcsolódó Általános Szerződési Feltételek elfogadása szükséges.

FIGYELEM! Tilos a készüléket szétszerelni, mert az a szigetelés megbontásával a készülék károsodását okozhatja, valamint a garancia elvesztésével is jár. Biztonsági címkével védjük a nyomkövetőt.

Mivel a készülékben található beépített SIM-kártya házilag nem cserélhető, ha a készüléket másra kívánja átruházni, kérjük, hogy a szükséges beállítások elvégzése érdekében lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal!

A készülékre 1 év garanciát vállalunk. A garanciális idő lejárta után is szervizeljük a készüléket, minden alkatrész cseréjét (az akkumulátorét is) vállaljuk.

Ön beleegyezik abba, hogy a weboldal az optimális működéséhez szükséges adatokat tárolja az Ön jelenleg használt eszközén (sütik). Egyben kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat - ha mégsem, kérjük, hagyja el a weboldalt.