Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


knowledgebase:casestudies:theft

Lopásgátlás vagy ellopott jármű felderítése

A járműlopás a világ egyik leggyorsabban terjedő bűncselekménye, mivel a tolvajok már nagyon fejlett eszközökkel rendelkeznek, például jelzavarókkal. A bűnözők a GPS és GSM hálózatok leárnyékolásával arra törekednek, hogy zavarják és gátolják a nyomkövető eszközök működését, az adatok gyűjtését és továbbítását. A modern nyomkövető készülékek közül sok azonban rendelkezik olyan képességekkel és funkciókkal, amelyek, amelyek képes észlelni az ilyen beavatkozásokat, és segítenek megelőzni a lopást vagy megtalálni az ellopott járművet.

A helyzet

A tolvajok nagyon szervezettek és pillanatok alatt ellophatnak egy járművet. A bűnözők számára ez a vagyonszerzés alacsony kockázatú módja, mert a rendőrség az ilyen bűncselekményeknek több, mint a felét nem tudja felderíteni. Az Interpol adatai szerint a járművek tiltott kereskedelme becslések szerint évente 19 milliárd USD bűnözői jövedelmet eredményez, és ez a szám egyre növekszik.

A tolvajok természetesen elsősorban azokat a járműveket választják, amelyek könnyű célpontok, gyorsan és a figyelem felkeltése nélkül ellophatók. Egy jármű ellopása esetén a menekülés sebessége rendkívül fontos - érdemes például megpróbálni ezen a téren is előre felkészülni, tenni valamit.

Megoldás

Megoldás lehet olyan nyomkövető készülék járműbe szerelése, amely:

  • megakadályozza a jármű elindítását (gyújtás gátlás), vagy
  • lehetővé teszi a jármű távolról történő leállítását, illetve
  • az események közben riasztást és nyomkövetési adatokat küld a tulajdonosnak.

Bármi, ami arra kényszeríti a tolvajokat, hogy több időt töltsenek el a lopás kivitelezésével, a járművet sokkal kevésbé vonzó célponttá teszi. Ez a leghatékonyabb módja annak, hogy megakadályozzuk a gépjárműlopást, és arra késztessük a bűnözőket, hogy más célpontot keressenek.

A Teltonika FMB920 nyomkövető készülék egy kis méretű eszköz, amelyet könnyen el lehet rejteni a járműben. A tolvajok természetesen megpróbálják a nyomkövetőket megtalálni, kikapcsolni vagy megszabadulni. Egy jól elrejtett készülék felkutatása azonban aránytalanul sok időt vehet igénybe, miközben a tolvajopk abban sem lehetnek biztosak, hogy létezik egyáltalán.

A Teltonika FMB920 zavarás elhárító rendszerének köszönhetően például a GSM hlózat zavarásának észlelésekor a relé elindíthatja a következő műveletek valamelyikét:

  • engedélyezheti a riasztórendszert,
  • blokkolhatja a jármű indítóját vagy
  • bezárhatja a jármű összes ajtaját.

Riasztórendszer - indító hangjelzés
A járművek különböző hagyományos riasztórendszerekkel rendelkezhetnek, viszont a hivatásos tolvajok tudják, hogyan lehet ezeket lekapcsolni, leállítani. A zavarás észlelő funkcióval a Teltonika készülék segíthet elkerülni a lopásokat, ha például egy, a nyomkövetőhöz csatlakoztatott kiegészítő riasztással eltereli a bűnözők figyelmét.

Jármű indítás - blokkolási lehetőség
A lopási kísérlet észlelésekor a készülék blokkolhatja a jármű önindítóját, és így kiküszöböli a motor indításának lehetőségét.

Központi zár rendszer - az összes járműajtó zárolása
Ha az összes járműajtó zárva van, a tolvajoknak több idő kell a járműbe való bejutáshoz, vagy az abból való távozáshoz.

A fentieken kívül az FMB920 nyomkövető készülék olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek rendkívül hasznosak az ellopott jármű visszaszerzésénél. Ilyen pl. a 128 MB belső memória, amely lehetővé teszi nagy mennyiségű adat gyűjtését, tárolását és továbbítását akkor, amikor a készülék újra kapcsolatba kerül a GSM hálózattal. A nagy teljesítményű antennák elég érzékenyek ahhoz, hogy rossz körülmények között is jelet kapjanak vagy adjanak.

Teltonika FMB920 gépjármű nyomkövető készülék

Előnyök

  • Könnyű és gyors beállítás
  • A jármű biztonságának megőrzése
  • Az ellopott járművek megtalálásának megkönnyítése

A Teltonika FMB920 készülék kicsi, könnyen használható és telepíthető, és rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek megvédik a járműveket a lopásoktól, illetve megkönnyítik azok megtalálását. Használatával a lopási folyamat megnehezíthető, megakadályozható.

Ön beleegyezik abba, hogy a weboldal az optimális működéséhez szükséges adatokat tárolja az Ön jelenleg használt eszközén (sütik). Egyben kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat - ha mégsem, kérjük, hagyja el a weboldalt.