Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


software:faq:questions:pdf

Mi a PDF?

A Portable Document Format (PDF) az Adobe Systems által kifejlesztett, dokumentumok tárolására alkalmas állomány formátum. A PDF alkalmas szöveget, ábrát és képeket tartalmazó dokumentum leírására eszközfüggetlen és felbontásfüggetlen formában.

A dokumentum tetszőleges méretű lehet, sokféle betűtípussal, ábrával, színnel és képpel, továbbá tartalmazhat interaktív beviteli mezőket, nyomógombokat stb., lehetőséget teremtve arra, hogy üres űrlapokat hozzunk létre, amit a felhasználók később elektronikus formában is ki tudnak tölteni.

Egy általunk készített képet vagy dokumentumot (pl. Word, Excel) PDF dokumentummá alakítva biztosíthatjuk azt, hogy mások, más gépeken, más beállítások és más nyelvi környezet mellett is ugyanúgy lássák a tartalmat, mint ahogy azt mi előállítottuk. A PDF egy nyílt szabvány, ami azt jelenti, hogy bárki jogdíjmentesen írhat alkalmazásokat, amelyek PDF formátumú dokumentumokat készítenek vagy olvasnak.

Ön beleegyezik abba, hogy a weboldal az optimális működéséhez szükséges adatokat tárolja az Ön jelenleg használt eszközén (sütik). Egyben kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat - ha mégsem, kérjük, hagyja el a weboldalt.